marți, 13 septembrie 2011

Inspiratia si Creatia

"Inspiratia este o trezire, o accentuare a tuturor facultatilor umane si se manifesta in toate marile realizari artistice."
                                                                                      Giacomo Puccini


Inspiratia

Un cuvant ca oricare altul, care ascunde insa  momentul in care omul se afunda in existenta, aceea clipa de maxim a gandului si a spiritului cand Universul se aliniaza conferind energie, speranta si indrumare omului.

Momentul de inspiratie, il poti cataloga ca fiind un moment dionisiac, o clipa de betie spirituala in care viziunea noastra asupra creatiei depaseste orice limita.



Un asemenea moment cu siguranta trebuie sa fie de origine divina, poate chiar una din putinele clipe in care noi reusim sa fim cat de cat aproape de Creator.

"Creatia artistica este revarsarea unui prinos interior care se cere impartasit"
                                                                                                    Petra Vlah

"Creatia", un singur cuvant pentru atatea sensuri...

Dumnezeu ne-a creeat pe noi prin logos(cuvantul sacru), si noi oamenii incercam sa imitam aceasta actiune la nesfarsit, sperand ca astfel ne putem apropia de El.

Mitul creatiei pentru romani se regaseste in Legenda Mesterului Manole, care a mimat momentul primordial oferind ca jertfa umana pe sotia lui, astfel incat creatia lui sa poata fi cu adevarat nemuritoare, dainuind peste secole.

De-a lungul secolelor, noi oamenii ne-am dovedit a fi doar niste fii ratacitori. In loc sa cautam Lumina in sufletele noastre, noi am cautat-o in lucruri efemere fara de valoare.

A venit timpul sa facem pasii ce trebuiesc facuti.

Eduard Bereza

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu